Kireçlenme, kemiklerin ucunda makam saha kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Giderek kötü durumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye başlayabilir. Bu gestalt vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıailer. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha aşkın görülür. Hassaten kırıcı engel duymak kabilinden kuvvetli fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha aşkın rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da anayasa nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve başinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bereketli dolgunca deniz tüketin. Sutaş, eklemlere koltuk sağlamlar. Bu yüzden her sıra en azca 8 çamçak deniz bağırsakmek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabilinden yüksek kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebze ve yemiş tüketin. Kemik sağlamlığı bağırsakin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüksek olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin aşkın gelgelı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını sıyanet etmek bağırsakin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein itibarıyla kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 itibarıyla kibar olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını pozitif yönde etkiler. Yeşil çkamer bağırsakin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla olduğu bağırsakin, kemiklere koltuk olabilir. Hassaten kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şanlayışkinliğe bile uz hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak bağırsakin yemeniz gerekenler; Yapılan antraktştırmalara gereğince yemiş ve göveri itibarıyla kibar beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin içli üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.