Puro seçiminiz, yakışınız, ciğerişiniz ve keyfine vardığınız bütün tatlar tamamen size özeldir. Fakat gene bile aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu makaslamakmda hasetn her saatinde ciğermeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz bile keyfinize bakarak, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Denetçi Ika Yabancı imalı Karayip purolarda ciğermeden önce nemliliğini kontrolör eylemek gerekir. Bu Toscanello ciğerin uygulanan bileğil. Toscanello severler damak zevklerine bakarak farklı rutubet oranlarında ciğermeyi yeğleme edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak az buçuk da sınama cepheılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce mutlaka bilinmesi gereken hayati bir kural var. Puro sadece amma sadece kokusuz tehlikele yakılır! Puro her dem ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kabil benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kabil işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalkaloriız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro ilişki ve alaka ister. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu titiz bir şekilde doğru. Emniyetli olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem bile puronuzu berbat değer. Puroyu yakarken şule puroya dikme bağlantı etmemelidir. Ateşli maviliği purodan az buçuk uzak tutulmalıdır. Puroyu hakeza ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yöreı kırmızıya döndüğünde kızartma işlemini başlangıçardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayağını 90 merhale eğimle, aleve tam bağlantı etmeyecek şekilde tutun. Bu işlemi yaparken bütün ayağın müsavi yanması gerektiği ciğerin puroyu aynı zamanda tertipli bir şekilde 360 merhale döndürmeniz gerekmektedir. Eğer puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş deposuna tabii alevli çakmalara bakarak az buçuk daha uzakta tutmanızda kâr var. çünkü, bu üslup çakmaklar çok zorludür ve aşkın doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma işlemi tabii alevli çakmaklarla, az buçuk dem alabilir. Bu süre size çağ kaybı kabil bakışükebilir amma puro götürüm ve iş ister. 5- İyi Yandığını Denetçi Ika Şimdi puroyu elbette yaktığınımızı kontrolör edelim. Puroyu kızartma işleminden sonra aynasız çevirip yanünüze az buçuk yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya uçukçe cazibe üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. Eğer bütün kıç kıpkırmızı ise yakma işlemini başlangıçarı ile gerçekleştirdiniz demektir. Eğer puronun her yöreı tam yanmamışsa, kısaca bütün kıç kıpkırmızı bileğilse, öncelikle puroyu munsapınıza götürün. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü değersiz nefes daha çekin. Bu sayede puro üste mütebaki yanmamış hizip da yanacaktır. 2–3 saniye sonra puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Yavaşçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, artık puronuz ciğerime müheyya. Peki ya siz müheyya mkaloriız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkötü çıkötü ciğerilmeli. Alacağınız her nefes arasında en azından 40 saniye bekleyivermek gerekir. Eğer bu süreyi azaltıp sigara kabil ciğermeye çallıkışırsanız puronuz ısınmaya adım atar. Hızlı ciğerimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlarda, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı ciğermeye devam ederseniz, puro o denli kötülaşır ki hiç ciğerilemeyecek duruma gelebilir. Bayağı bir uyarı: Puro, sigara kabil ciğere çekilmez. Yaman uçukçe ağıza doldurulur ve zevk müşteriların dumanla ihtarlmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıkartvizitın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az ilişki gösterdiğinizin bir işaretidir. Sönen puronun küllerini pir temizleyin. Bunun ciğerin kürdan kabil bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri pir temizlediğinizden emniyetli olduktan sonra puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim ciğertiğim Toscanello ciğerin gene yakma problem teşkil etmez. Fakat defa imalı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda mütezayit oranda yaslılık hissedeceğinizi afişe etmek isterim.

Eğer puro kaliteli bir puro ise 15 yıl ayrıca daha uzun bir süre dahi saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kabil puro da eskidikçe tadı gelişir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinkes şense olan 2 kuralı mazmunız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın vasatın hararet ayarıdır. Puroyu kaliteli bir koşulda uzun süre saklamak istiyorsanız vasat sıcaklığının 16 ila 18 merhale arasında evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Nesil içinde bu sıcaklığı yakalamanız epey zordur. Bu yüzden vasat sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin şeşna inmedikten sonra telaşlanmanıza ister yoktur. Fakat nasıl eğer imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama vasatını yaratmanız ülkü olandır. Çünkü bu durumda tek problem ile zıtlaşmazsınız. Muhafaza vasatı sıcaklığında köken problem vasatın ilgisiz bileğil aşkın hamam olmasıdır. Çünkü saklama vasatı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile zıtlaşabilirsiniz. İkinci önemli kural ise saklama vasatının nemidir. Bağıl nemin ülkü aralığı %65 ila %70’in şeşna düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve eğer aşkın kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Elbette rutubet saklama vasatı sıcaklığına bakarak mübadele gösterecektir ve bu yüzden bile saklama vasatı sıcaklığını sabitlemenizde kâr vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en ülkü olarak puro saklama kutusu adı maruz humidorların içerisinde saklanmalıdır. Eğer bu özel kutulardan elinizde namevcut ise rastgele bir cazibe geçirmeyen kutu, dolap ayrıca ve ayrıca cazibe geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama vasatının cazibe geçirmemesi ve buna bağlamlı olarak da kutu ciğerindeki rutubet ile sıcaklığın çakılı kalmasıdır. Puro saklamak ciğerin anahtar sıcaklığı ve nemi çakılı tutmanızı katkısızlayacak kesinkes cazibe geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En yararlı humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes cazibe geçirmedikleri ciğerin vesair rakiplerine balaban fark atarlar. Eğer puro saklamaya karar verdiyseniz mutlaka bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.